BOGE KOMPRESSOREN

Više od 100 godina vrhunske kvalitete

BOGE je vodeći njemački proizvođač kompresora sa sjedištem u Bielefeldu. 

Poduzeće već 100 godina neprestano ulaže u dizajn i proizvodnju te rigorozna završna testiranja proizvoda. Tako osiguravaju da u svojoj ponudi uvijek imaju najkvalitetniju opremu za kompresiju zraka.

www.boge.com

1. Stalan i trajan pristup

Jasno strukturirani dizajn omogućuje jednostavan pristup. Svi BOGE vijčani kompresori udovoljavaju stalnoj i trajnoj strukturi koja iskorištava sve prednosti fizikalnih zakona. Struktura je jasno definirana i podijeljena u tri dijela: hladni elektro-pogonski dio, kompresorski dio i samostalni dio za hlađenje.

BOGE prednost:

Sve komponente su lako dostupne. Svaka radnja može biti obavljena u najkraće moguće vrijeme, radeći s jedne strane kompresora. Vrijeme stajanja je smanjeno do minimuma.

2. BOGE kompresorski dio

Surađujući s najboljim stručnjacima za izradu kompresorskih dijelova, koristeći zadnju riječ precizne mehanike, BOGE je u mogućnosti odabrati optimalan vijčani blok za svaki dijapazon snage.

Usklađujući kompresorski dio direktno na kombiniranu zračno/uljni odvajač moguć je rad bez ikakvih spajanja crijeva.

BOGE prednost:

Rezultat je radna pouzdanost s maksimalnim učinkom, bez propuštanja ulja. Nadalje, gubitak tlaka je gotovo eliminiran.

3. Patentirano GM upravljanje

Sva remenska upravljanja na BOGE vijčanim kompresorima zamijenjena su patentiranim GM upravljanjem što omogućava stalnu napetost remena u svakoj radnoj fazi. To se događa zbog različitih sila napetosti koje nastaju zbog težine motora, kao i zbog početnog paljenja i radnog obrtnog momenta.

BOGE prednost:

Gotovo nema proklizavanja remena i nema potrebe za smanjivanjem napetosti klinastog remena, što produžava vrijeme trajanja. Posebni remenski štitnik štiti pogonski dio od mehaničkih oštećenja i teoretski omogućava duži razmak servisiranja.

4. Novi sistem za odvajanje ulja

Prednost novog sistema za odvajanje ulja je vodoravno položena posuda spojena direktno na kompresorski dio i na uljni filter, smješten s vanjske strane. Ovaj način omogućava odvajanje ulja gotovo bez gubitka tlaka, zajedno s konstantnom količinom komprimiranog zraka i s ostatkom ulja od samo 1-3mg/m3 u svakom radnom dijelu.

BOGE prednost:

Dug radni vijek, do 8000 radnih sati za odvajač ulja kao rezultat učinkovitog uljnog pred-odvajanja. Pred-odvajanje ulja bez gubitka tlaka znači i niže troškove, ekonomičan rad.

5. Više funkcionalna unutarnja kontrola

Svi modeli BOGE vijčanih kompresora opremljeni su s više funkcionalnim ulaznim regulatorom. Taj regulator omogućava potpuno hermetičko brtvljenje, sprečavajući izlaz uljnih para. To omogućava štednju energije, pokretanje kompresora bez opterećenja. Kao dodatnu sigurnost, regulator će automatski isključiti kompresor u slučaju bilo kojeg problema.

BOGE prednost:

Ulazni regulator je napravljen da omogući, ako je potrebno, proporcionalnu kontrolu i mogućnost bezventilnog kružnog tijeka ulja. Niti jedno propuštanje ulja na strojevima nije bilo prijavljeno i nakon više godina rada. To znači pouzdan rad eliminirajući potencijalna mjesta propuštanja.

6. ARS nadgledanje i upravljanje

ARS sistem nadgledanja omogućava dinamičku kontrolu na svim BOGE vijčanim kompresorima pri svim režimima rada, koristeći sustavno mikro upravljanje kao «gledaj unaprijed» opciju. Upravljanje stalno traži optimalni režim rada štedeći tako energiju. Cijeli spektar korisničkih, individualnih potreba je moguć s ARS upravljanjem (nadgledanje ulja, uljnog filtera, zračnog filtera…)

BOGE prednost:

Kompresor uvijek radi u idealnom režimu rada. ARS smanjuje troškove na minimum, štiti motor i produžuje vijek cijelog sistema. Korisnik kupuje opcije koje mu trebaju. Nije obavezan kupiti «sve u jednom» paket.

7. Dodatna zaštita od buke

Materijal za zaštitu od buke napravljen je od stabilnih, najlon-laminatnih vlakana, smješten s unutarnje strane kućišta.

BOGE prednost:

Efikasna zaštita od buke. Materijal za zaštitu od buke zaštićen je od kontaminacije i ima površinu laku za održavanje.

8. Proporcionalna regulacija

Svi BOGE vijčani kompresori napravljeni su da omogućavaju proporcionalnu regulaciju ako je to potrebno.

BOGE prednost:

Proporcionalna regulacija znači da je efektivna dobava kompresora uvijek idealno prilagođena aktualnim potrebama komprimiranog zraka. Na taj način smanjuju se troškovi i produžuje vijek kompresora.

9. Zaštita okoliša

Donji okvir kompresora je potpuno nepropustan i ima funkciju prikupljanja tekućina.

BOGE prednost:

Ulje ne može otići u odvode. Nema potrebe za posebnim uljnim kolektorima da bi se udovoljili zahtjevi za očuvanjem okoliša.

KUM TRADE ENGINEERING

Generalni zastupnik tvrtke BOGE